Çölaşan hakkında şok sözler /// CC : @ecolasan


Doğan komisyondaki ifadesinde Çölaşan hakkında ağır ithamlarda bulundu.

TBMM’de Darbeler ve Muhtıralar Araştırma Komisyonu Doğan Yayın Holding onursal Başkanı Aydın Doğan’ı dinledi.

28 Şubat sürecinde Türkiye’nin en büyük medya grubunun sahibi olan Aydın Doğan komisyonda şöyle konuştu:

KİMSE BANA ŞUNU KOVUN DEMEDİ

"Yazarları ne siyasi iktidar ne de asker kovmamı istedi. Hepsi gazetecilikle ilgili. Sadece Emin Çölaşan’ı ben kovdum Emin Çölaşan’ı ben kovdum, çünkü her seferinde benden 500 bin dolar, 300 bin dolar götürdü.

Emin Çölaşan, "ben gidiyorum" diye bize haber gönderir, biz de aman gitme deyip müteaddit kereler 300 bin, 500 bin dolar verirdik.

ORTAK KARAR ŞEHİR EFSANESİ

Çevik Bir’den İlker Başbuğ’a, Karadayı’ya, komutanlarla görüşürdüm. Ama askerlerle ortak kararlar aldığımız bir şehir efsanesi."

ŞEHİR EFSANELERİNİN HANGİ BİRİNİ DÜZELTEYİM

28 Şubat dönemindeki siyasilerin tutumunu eleştiren Doğan, örnekler verdi. Olayların dışarıdan bakıldığı gibi olmadığını dile getiren Doğan, "Ben yüzde 98’i demokrasi dışı çıkan manşetlere de müsaade etmem diyorum." diye konuştu.

BİLGİN: KEŞKE O DÖNEM ERDOĞAN OLSAYDI

Atina’daki işadamları toplantısında Refah-Yol ile ilgili aleyhte birşeyin olmadığını belirten Doğan, Güven Erkaya’nın da toplantıya katılmadığını, bunların şehir efsanesi olduğunu savundu. Basının günah keçisi olduğunu kaydeden Doğan, "Bunların neresini düzelteyim." dedi.

"MANŞETİN KAYNAĞI DOĞRUYSA BUGÜNDE YAPARIM"

28 Şubat döneminde Anadolu sermayesi üzerinde medya ve silahlı kuvvetler kullanılarak baskı oluşturulduğuna ilişkin bir soruya ise Doğan, "Ben köküme kadar Anadoluyum. Anadolu sermayesine karşı olamam, olmam mümkün değil. Ülker grubu en büyük yeşil sermayeydi. Biz bunu söylemiyorduk. Bunlar bizim reklam verenlerimiz, bunlar batarsa biz de batarız. O gün de bunların yapılmasını doğru bulmuyordum. Manşetin kaynağı doğruysa bugünde yaparım. Tetkik edilmiş bir kaynaktan gelmişse bugünde yaparım." karşılığını verdi.

"VAY ŞEREFSİZ VAY" MANŞETİ KEŞKE ATILMASAYDI

"411 el kaosa kalktı" manşetinin sorulması üzerine de Doğan, "Dua ediyorum ki bu soruyu Ertuğrul’a sorsaydınız ama sormamışsınız. Ben Bodrum’daydım oardan haberim oldu. Yanlış buldum, hatadır." ifadelerini kullandı.

"Gerekirse silah bile kullanırız" başlığı konusunda Doğan, "Bu lafı söyleyen, abiziddin değil önemli fonksiyonları olan bir paşaysa bundan daha önemli gazetecilik olur mu?" şeklinde konuştu.

Ahmet Kaya için atılan "Vay şerefsiz vay" manşeti için Doğan, "Keşke bu kadar keskin ve sert başlık atılmasaydı." diye konuştu.

BORCUMU ÖDEDİM KAN DAVASI GÜTMEM

Doğan grubuna kesilen vergi cezaları konusunda da Doğan, "Vergi cezası haklı yazılmıştır diyemezsiniz. Dünyada 4-5 milyar vergi cezası yazılmamıştır. Davaları kazandım, davalarla uzlaştım. Bu bir af da değildi. Maliye ve devletle barıştım. Allah şahit ben bu işlerde hatalı değilim. Kan davası gütmem." şeklinde konuştu.

Etiketlendi:, ,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!