Brifing Veren İstihbaratçı Vekillere Hediye Göndermiş


Wikileaks belgelerinde ABD Büyükelçiliğine brifing verdiği öne sürülen Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz’un bazı milletvekillerine de yılbaşında hediye gönderdiği ortaya çıktı Wikileaks…

Wikileaks belgelerinde ABD Büyükelçiliğine brifing verdiği öne sürülen Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz’un bazı milletvekillerine de yılbaşında hediye gönderdiği ortaya çıktı Wikileaks belgelerinde ABD Büyükelçiliğine brifing verdiği öne sürülen Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz’un bazı milletvekillerine de yılbaşında hediye gönderdiği ortaya çıktı. Kendisine gönderilen hediyeyi iade ettiğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan‘ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde ABD Büyükelçisine brifing verdiği öne sürülen Yavuz’un Ocak ayı içerisinde kendisine bir hediye gönderdiğini, ancak kişisel ve özel hediyeleri prensip gereği kabul etmediği için aynı gün bunu iade ettiğini anlatan Oran şunları söyledi:

"Ufuk Gürsoy Yavuz’un 2009 yılında da ABD Büyükelçiliği’ne giderek, Ergenekon soruşturması ile ilgili bilgi verdiği Wikileaks belgelerinde ortaya çıktı. Aynı belgelere göre kendisi dönemin Genelkurmay Başkanı ile anamuhalefet lideri hakkında usulsüz elde edilen bir takım bulguları da yine ABD Büyükelçisine göstermiştir. Bu zamana kadar bu ifadeler ABD Büyükelçiliği tarafından yalanlanmamıştır."

Oran bu kapsamda Başbakan Erdoğan‘ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Emniyet İstihbarat Dairesi Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından milletvekillerine hediye gönderilmesi sıradan bir uygulama mıdır? 2003 – 2010 yılları arasında bu müdürlük tarafından kaç milletvekiline, hangi tarihlerde hediye gönderilmiştir, hediyelerin toplam maliyeti nedir? Emniyet birimlerinin ABD büyükelçiliği veya herhangi bir yabancı devlete giderek bir soruşturma hakkında bilgi belge paylaşması devlet geleneği ile bağdaşmakta mıdır? Sömürge yönetimlerinde bile olmayacak bir uygulama gerçekten hayata geçmiş midir? Bu uygulama kimin emriyle yapılmıştır, emri veren amirler hakkında soruşturma başlattınız mı? Bu olayın siyasi sorumlusu olan dönemin İçişleri Bakanı hakkında herhangi bir tasarrufta bulunulacak mıdır? Bu uygulama herhangi bir bakanın izni, emri, açık veya gizli onayı ile mi gerçekleşmiştir? Emniyet birimlerinin hiçbir suçla alakası olmayan, tamamen kişilerin özel hayatını bağlayan görüntü ve ses kayıtlarını toplayarak, bunları başka kişilerle paylaştığı doğru mudur?

Bu sürecin araştırılması için gereken adli ve idari adımlar ne zaman atılacaktır? Bu tipte kişilerin özel hayatını ilgilendiren bilgi, belge, görüntü ve ses kayıtları Emniyet tarafından tutulmakta mıdır? Bu kayıtlar arasında 2011 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinden önce internet üzerinden kamuoyuna sızdırılan, muhalefet partilerine mensup milletvekillerine ait bir takım görüntüler de bulunmakta mıdır? Herhangi bir soruşturma kapsamında kolluk ve adli birimlerce elde edilen teknik takip belgeleri, görüntü ve bilgiler Bakanlar Kurulu üyeleriyle de paylaşılmakta mıdır? ABD Büyükelçiliği ile böyle bir görüşme yapılmadı ise bu ülke nezdinde girişimde bulundunuz mu, girişimde bulunduysanız elde ettiğiniz sonuç nedir?"

http://www.haberler.com/brifing-veren-istihbaratci-vekillere-hediye-3349136-haberi/

Etiketlendi:, , ,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!